in

Случи се чудо в малко наше село точно за Великден

Стана ясно, че в навечерието на Великден отец Йордан от храм „Св. Пантелеймон“ от с. Бродилово обяви една от иконите на светеца за мироточива!

От чудотворната иконата е текло миро на 9 август. Тогава се чества празникът на Светеца по стария календар. На същия този ден се видяло, че старата аязма се е напълнила с лековита вода, след като повече от 20 години е била пресъхнала, предаде Дарик.

С месеци от църквата са пазили в тайна, че нещо чудодейно се случва с 160-годишната икона на Свети Пантелеймон. След 9 август, когато е празникът на светеца, в пресъхналото от близо 20 години аязмо край селото започнала да тече вода, а в същото време от иконата започнало да тече миро.

На Разпети петък капките се увеличили значително и местният свещеник обяви иконата за миротечаща. Миряни изпълниха храма на Възкресение, за да я видят. Иконата е нестинарска и с нея се минава върху огън на големия празник.

Според местните хора това е знак, че светецът ще бди над селото и ще ги лекува.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/