in

Президентът: Не трябва да свикваме с неглижирането на армията

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Навръх Деня на храбростта и празника на българската армия, държавният глава Румен Радев коментира, че напоследък България е свикнала с честата смяна на правителства и парламенти.

„В днешното време на кризи, войни и несигурност не можем да свикнем с неглижирането на българската армия, където процесите по модернизация се движат мудно. Помните, че ми отне свикването на няколко последователни консултативни съвета за национална сигурност, за да се задвижи процесът по модернизация. На настоящия парламент му отне почти година, за да приеме разработената от служебното правителство на г-н Донев инвестиционна програма за модернизация. А, аз отдавна апелирам не за спешни, а за аварийни мерки“, коментира президентът.

Румен Радев поздрави партиите, че са взели решение за повишаване на заплатите на военните.

Той заяви, че има много по-голяма гъвкавост и адаптивност в отбранителната политика, в планирането и разходването на ресурсите, така че да градим адекватни отбранителни способности.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/