in

Уникална комбинация: Ето с какво да ядете шоколада, за да е полезен за сърцето ви

Снимка: Pixabay

Руският кардиолог д-р Герман Ганделман съветва хората да ядат на ден по 20 грама шоколад, смесен с 12 грама лют червен пипер, за да поддържат здравето на сърцето си и за да предотвратят сериозни заболявания.

Лекарят обяснява, че шоколадът съдържа комплекс от полезни вещества, включително катехини, които влияят положително на сърдечно-съдовата система и понижават кръвното налягане.

Въпреки това не се препоръчва консумацията на шоколад в големи количества, тъй като продуктът е много калоричен. В същото време е по-добре да ядете шоколад с лют червен пипер.

“Лютите чушки съдържат вещества, които имат аналгетичен ефект. Някога индийците дори са търкали зъбите си с люти чушки за тази цел. Освен това пиперът съдържа кверцетин, който повишава усвояването на катехините, съдържащи се в шоколада”, обяснява д-р Херман Ганделман.

Кардиологът съветва всеки ден да се ядат по 20 грама шоколад, смесен с 12 грама лют червен пипер. Тези продукти могат да се използват за приготвяне на топла напитка, която е идеална за лека закуска, съобщава сайтът Здравето.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/