Категории: България

6-те бебета, родени за 4 часа в една болница: Това са семействата с щастие в тройни дози (ВИДЕО)

Реклама

Припомняме ви, че в края на месец януари в болница „Майчин дом“ в София само за 4 часа две майки родиха тризнаци. Според лекарите случилото се граничи с чудо, понеже възможността две тройки тризнаци да се появяват на бял свят почти едновременно е огромна рядкост. Бебчетата са заченати по естествен начин и растат съвесем здрави

Ахмед, Исмаил, Амая, Теодора, Яница и Деница изплакват за първи път в нощта на 28 срещу 29 януари. Двете двойки тризнаци се раждат с четири часа разлика, в едно дежурство на екипа, който е на смяна въпросната нощ. Ръководи го доц. Сергей Славов.

„Това дежурство започна доста спокойно. Не се очертаваше да се случи нещо подобно, но в един момент нещата придобиха доста вълнуващ характер. Многоплодната бременност в последните години се дължи предимно на дейността на асистираната репродукция. Тук интересното беше, че и при двете жени бременностите са спонтанни. И от тази гледна точна, една спонтанна триплодна бременност е събитие, което се случва на една от около 6 000 бременности“, казва доц. д-р Славов пред Нова телевизия.

Теодора, Яница и Деница са от дупнишкото село Яхиново и са плод от втори брак на родителите си. От първата си връзка баща им има едно дете, а майка им – три. Семейството мечтаело да си има и едно общо. Предпочитали момиченце. Появили се обаче всички те. Таткото – багерист по професия, научава новината по телефона, докато е в багера. Тризначките, както и другите три бебета, се раждат преждевременно. За да наддадат на тегло, прекарват известно време в кувьози. Но вече са в отлична форма.

Ахмед, Исмаил и Амая пък живеят в Брезница. Планинското село на 16 км от Гоце Делчев е истински пример за място с демографски бум. В него живеят около 3500 души, а 14 бебета са родени само от началото на годината. Има ясла и детска градина, които едва побират всички деца. А училището е не само основно, но и гимназия. Тризнаците са първи деца в младото семейство на строител и на туко-що дипломирала се учителка.

Макар да нямат планове за повече деца, четиримата родители, създали шест нови живота само за ден, пожелават щастието си на всеки. И напомнят, че понякога то идва в тройни дози.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Подробна прогноза за времето през новата седмица

В понеделник и вторник ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна България ще се…

преди 54 секунди

Прилошава ли ви в колата на дълъг път. Ето как да се справите с това

Според излседвания на учените, близо половината от участниците в движението по света са засегнати от…

преди 6 минути

Влак уби 22-годишен българин със слушалки в ушите

Стана ясно, че влак блъсна и уби 22-годишен гурбетчия от Кърджалийско в Нидерландия.  Окан от…

преди 15 минути

Тир отсече три дървета и се заби в къща в наше село

Тир отсече 3 дървета, електрически стълб и се блъсна в къща във врачанското село Баница.…

преди 23 минути

Усетихте ли земетресението. Обявиха къде е епицентърът

Националният институт по геофизика, геодезия и география към БАН регистрира земетресение на няколко километра западно…

преди 32 минути

Рекордни жеги удариха света

Стана ясно, че гореща вълна е обхванала части от Северозападна Индия, а столицата Делхи е…

преди един час