Категории: Варна

Във Варна ще гостуват едни от най-добрите куклени спектакли от София, Пловдив и Бургас

Реклама

Пет спектакъла ще гостуват на Варна за „Малък фестивал на куклите 2“, научи медия  „Нова Варна“. Пред варненската публика ще бъдат представени едни от най-добрите куклени спектакли от София, Пловдив и Бургас. Представленията ще се състоят от 11 до 13 май.

Едни от най-добрите куклени спектакли от София, Пловдив и Бургас гостуват на варненските деца по време на второто издание на Малък фестивал на куклите. Детският празник ще се проведе от 11 до 13 май в Народно читалище „Отец Паисий“ и във Фестивален и конгресен център. Малчуганите и техните родители ще могат да се насладят на пет театрални спектакъла в трите фестивални дни. Откриването на 11 май от 11 ч ще се случи с постановката „Дядо вади ряпа“ в НЧ „Отец Паисий“. Актьорите от софийския театър „Мале-мале“ ще покажат на децата колко ценно е да работим заедно, въпреки различията си.

Първият фестивален ден ще завърши с представлението на Държавен куклен театър – Пловдив, „Кученцето, което не можеше да лае“. Музикалната тъжно-смешна приказка по произведението на Джани Родари ще бъде пресъздадена под режисурата на Веселин Бойдев и сценографията на Христина Стоилова. Тя има няколко номинации ИКАР, в това число в категория „Най-добър куклен спектакъл“ и за „Постижение в кукленото изкуство“ за композитора Иван Гърбачев. Във Варна ще бъде изпълнена два пъти – на сцената на НЧ „Отец Паисий“ (11 май, 16,30 ч.) и във Фестивален и конгресен център (13 май, 11 ч.).

На 12 май на сцената на ФКЦ ще се качат актьорите от Младежки театър „Николай Бинев“ – София, с „Тигърчето Спас“ (11 ч) и на Държавния куклен театър – Бургас, който тази година чества 70 години от основаването си. Бургаските куклени артисти ще изиграят пред варненските деца приказката на Шарл Перо „Котаракът в чизми“ (16,30 ч).

Кукленият фест ще завърши на 13 май с друга прекрасна приказка – на Ханс Кристиан Андерсен, за мъничката Палечка и нейните големи мечти. Поради засиления интерес представлението ще бъде изпълнено два пъти на сцената на ФКЦ – от 16 и от 18,30 ч.

„Малък фестивал на куклите“ се организира за втора поредна година от Детски театър „Вули“.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

ПП-ДБ се сринаха в социологията

Стана ясно, че една четвърт от традиционните избиратели все още не са решили за кого…

преди 2 минути

Внимание, шофьори: Ако пътувате за Бургас утре, това е важно за вас

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание между 60-ти и 62-ри км на АМ…

преди 2 часа

Обявиха последни новини за състоянието на словашкия премиер

Стана ясно, че животът на словашкия премиер Роберт Фицо вече не е в опасност след…

преди 2 часа

Почина една от най-популярните личности в света

Стана ясно, че е починала Алис Стюарт. Тя е ветеран политически съветник и политически коментатор…

преди 3 часа

Важно за всички ученици в България: Кога са на училище

Както е известно в момента тече дълъг уикенд за учениците в България. Децата са на…

преди 3 часа

С какво време започва новата седмица по Черноморието

През нощта облачността ще е предимно значителна и на места в Югозападна България ще превалява…

преди 3 часа