in ,

Проф. Рачев показа какво идва към Балканите: България е в центъра на събитието

Кадър: бТВ

По думите на климатолога проф. Георги Рачев в сряда и четвъртък се очакват много валежи над България.

„И в началото на май времето остава динамично. Днес ще е топло, в сряда, четвъртък и петък – отново дъжд. В петък ще бъде най-хладно. Тези процеси, които ще влияят от сряда до петък, ще се изтеглят на север. В събота и неделя ще е подходящо за вила за разходка сред природата. Засега се очертава през уикенда да бъде много хубаво времето“, заяви климатологът проф. Георги Рачев в ефира на бТВ.

„В сряда, четвъртък и петък обаче ще вали и ще гърми. В четвъртък почти над цяла България ще има валежи, с променлив интензитет. Неустойчива е атмосферата, което е типично за май месец“, посочи климатологът.

Следващите дни преминава средиземноморски циклон, който се движи на североизток. Следващите дни валежната зона ще бъде над балканите и България ще е в центъра на това събитие.

Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък. А в петък температурите ще се понижат със 7°-8°.

Четох в мрежите, че сняг валял тези дни. Ами ще вали на високо – над 2000 м, нищо чудно. Има и нова снежна покривка и тя е съществена – попълва водните запаси.

След петък температурите бавно ще се повишават, така ще продължи и следващата седмица.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/