in

Хем дрогиран, хем пиян? Хванаха несебърлия да шофира с положителни проби за алкохол и кокаин

Кадър: bTV

40-годишен мъж, адресно регистриран в Несебър, е бил установен да шофира след употреба на алкохол и след положителна на кокаин проба, съобщават за медия „Нова Варна“ от пресцентъра на ОДМВР-Шумен

Минути преди 04:00 часа на 6 май екип на пътна полиция подал сигнал за спиране на водач на лек автомобил  с шуменска регистрация. Водачът обаче не спрял и напуснал мястото.

Бил последван от полицейския екип. На ул. “Елин Пелин“ в кв. „Макак“ водачът бил спрян за проверка. Зад волана на автомобила бил 40-годишен мъж с адрес в Несебър.

Тестван бил с дрегер, който отчел 2,22 промила алкохол в издишания въздух. Дръг чекът отчел положителна на кокаин проба.

Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в Шумен. Автомобилът е иззет. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.