in

Почина бившият „танцуващ мечок“ Чарли

Колаж: "Нова Варна"

От парка за мечки в Белица съобщават скръбна вест – починал е 33-годишният мечок Чарли.

От парка съобщават, че мечокът е бил със силна скованост и накуцване на задните крайници, които много бързо са прогресирали до степен, в която той не е можел да се изправя.

„Въпреки нашите усилия и интензивното медицинско лечение, той не реагира добре на него и трябваше да вземем най-трудното решение – да го пуснем да си отиде“, посочват от парка.

Преди да бъде спасен през 2004 г., бившият „танцуващ мечок“ е имал тежък живот и е страдал изключително много. Подобно на други мечки, които са били част от тази жестока „развлекателна“ практика, Чарли е носил халка през носа си и когато не е „изпълнявал“, е бил оковаван до дърво в задния двор на собственика си.

От парка казват, че изпитват огромна мъка, че са загубили Чарли, но се радват, че той е успял да прекара 20 прекрасни години там.

„Можем само да кажем, че той бе истински цар сред мечките“, казват още от парка, като допълват, че през последните няколко години гледачите са се грижели за нуждите му на възрастен мечок с ежедневни упражнения и много лакомства. Осигурявани са му удобни пространства за почивка и уединение, колкото е необходимо.

„Чарли обичаше водата и всеки път, когато в заграждението му имаше поток, той прекарваше дълго време в игри. Преди мечокът беше част от най-стабилната група в парка, но накрая споделяше заграждението само с любимата си мечка Дана, наслаждавайки се на приятелска компания. Почивай в мир, прекрасен Чарли“, пишат от парка за мечки в Белица.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.