in

Страшен потоп, градушка и много поражения в Плевен: Ето колко дъжд се изля (ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: Facebook/Община Плевен

Голям порой и гръмотевична буря връхлетяха град Плевен снощи. В рамките на около 40 минути над града се изсипа обилен дъжд, който превърна улиците в реки и градушка с размер на лешник. Според метеорологичната служба са паднали 38 литра на квадратен метър за 40 минути. Някои хора с били блокирани в автомобилите си заради многото вода.

„Към момента нямаме получени сигнали и не работим по отводняване на помещения. От вчера сме отреагирали на 25 произшествия. Основните бяха евакуиране на хора от наводнени автомобили и извеждането им от наводнени участъци“, каза Станислав Атанасов, началник на пожарната в Плевен, пред бТВ.

Снимка: Боряна К.
Снимка: Боряна К.

„Сформирах целия кризисен щаб още преди да започне бурята. Ситуацията не е бедствена, не обявих частично бедствено положение, защото реагирахме своевременно. Над 200 ракети са изпратени да разбиват облаците над града. До 3 ч. през нощта съм обикалял плевенските села, няма никъде проблеми. Няма жертви, няма бедстващи“, каза областният управител на Плевен Николай Абрашев.

Голямата буря е наводнила жилища, приземни етажи, мазета, както и обществени сгради, сред които тази на Областната администрация. Имало е много паднали дървета, а улиците са приличали на реки.

„По данни на метеорологичната служба са паднали 38 литра на квадратен метър за 40 минути. Всички квартали са засегнати, центърът също е засегнат сериозно, тъй като той се пада в ниската част на града и всичката вода от кварталите се оттича в центъра и нивото на водата беше около 40 см на улиците”, разказа кметът на града Валентин Христов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/