Категории: Свят

Апокалиптична гледка: Мощно торнадо опустоши град в САЩ (ВИДЕО)

Реклама

Торнадо опустоши малък град в щата Айова, убивайки много хора, докато мощни бури разкъсват Средния Запад. Съобщава се, че множество хора са загинали във вторник и най-малко дузина са били ранени, след като стихията е преминала през малко градче в Айова, издълбавайки мрачен пейзаж от разрушени домове и бизнеси, нарязани дървета, разбити коли и широко разпръснати отломки.

Торнадото унищожи голяма част от Грийнфийлд, град с около 2000 жители на около 88,5 километра югозападно от Де Мойн, през деня, в който се наблюдаваха множество торнада, огромна градушка и проливен дъжд в няколко щата, съобщава АП.

„Имаме потвърдени смъртни случаи“, казва сержант от щатския патрул на Айова. Алекс Динкла каза на пресконференция във вторник вечерта, че властите все още определят общия брой, но смятат, че са отчели всички жители на града.

Динкла заяви, че има най-малко дузина ранени на фона на широко разпространеното опустошение в Грийнфийлд, включително в малката болница на общността. Пациентите там трябваше да бъдат преместени в други лечебни заведения в близките градове.

Здравната система на окръг Адаир заяви във Facebook публикация във вторник вечерта, че е създала триажен център в гимназията в Грийнфийлд и че хората, които се нуждаят от медицинска помощ, трябва да отидат там.

Властите казаха, че ще позволят на жителите да влизат в Грийнфийлд само до сряда сутринта и наредиха на представителите на медиите да напуснат града във вторник вечерта.

Вследствие на бурята части от Грийнфийлд изглеждат опустошени. Могили от счупени дървета, клони, части от коли и други отломки осеяха местата, където някога са се намирали домовете на местните. Колите лежаха разбити и огънати, докато повредените къщи седяха изкривени на фона на сивото и облачно небе.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Масови полицейски проверки по пътищата на страната

12 349 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 43 минути

Тeзи прекрасни имена празнуват имен ден в неделя

На 29 септември отдаваме почит към велики християни – Свети Теофан и Свети Кириак. Свети…

преди 45 минути

Спряха водата на много варненци точно в събота

Стана ясно, че днес до около 18 часа в част от м-т "Ален мак" и…

преди 51 минути

Спират тока на всички тези адреси във Варненско рано в понеделник

На 30.09.2024 г. В периода 8:30 ч. до 16:00 ч. Поради обезопасяване на съоръженията за…

преди 55 минути

Отстраняват от длъжност голям полицейски шеф

Стана ясно, че шефът на районното управление в Пирдоп ще бъде отстранен заради бруталния случай…

преди 59 минути

Идва студен фронт: Какво ще бъде времето в неделя

През нощта все още над страната ще бъде ясно. След полунощ в Източна България отново…

преди 2 часа