in

Важно за цената на тока: Обявиха с колко ще поскъпне

Колаж: "Нова Варна"

Председателят на КЕВР доц. Иван Иванов заяви, че за следващият едногодишен период цената на електроенергията от „АЕЦ Козлодуй” ще остане практически непроменена.

По негови думи на 1 юли няма да се произнесе много по-висока стойност. Средното изменение на цената на тока се очаква да бъде около 2%. Това заяви председателят на КЕВР доц. Иван Иванов относно поскъпването на електроенергията за домакинствата от 1 юли 2024 г.

По думите му се акумулира напрежение, предизвикано от изявления на съответни лица. „В основата беше заявление за цена на тока от „АЕЦ Козлодуй”, което съдържаше поскъпване с около 30%. Преди дни постъпи второ заявление от ядрената централа. В него има почти пълно съвпадение в поисканата цена. Миналата година АЕЦ-ът поиска 69,77 лева, а тази година – 69,14 лева. След като се иска практически една и съща цена, експертите ни установиха, че няма никакво основание КЕВР да се произнесе с повишение“, заяви той.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/