in

Блицинтервю на Георги Костов с лидера на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов

Снимка: "Нова Варна"

В хода на предстоящите избори, “Нова Варна” имаме удоволствието да ви представим блицинтервю с лидера на политическа партия „Възраждане“ – Костадин Костадинов, проведено от Георги Костов. В рамките на това интервю ще разгледаме някои от най-актуалните въпроси, свързани с позиционирането на партията на международната сцена, бъдещите й планове за Европейския съюз, както и националната политика, която „Възраждане“ възнамерява да води в България.

Блицинтервюто, както и пресконференция на ПП „Възраждане“ можете да гледате в края на статията. Ето и разговора с г-н Костадинов:

  • Здравейте, господин Костадинов. Едно кратко блицинтервю за “Нова Варна”. Първият ми въпрос, преди малко на пресконференцията казахте, че партията вече е добре възприета както на изток, така и на запад. Въпросът ни е как политическите субекти в България възприемат поканите, които получавате от различни партии в цял свят?
  • Избягват да ги коментират между другото, защото действат на принципа на щрауса. Заравят си главата в пясъка и си мислят, че не виждат идващата опасност. Истината е, че „Възраждане“ в момента се легитимира като най-сериозно и най-добре приетата на международна почва българска политическа организация. Аз ви казах, че ние имахме посещения на наши делегации, както в Москва, така и във Вашингтон и то в рамките на два месеца. Предстои посещение в Пекин, което ще се случи след изборите. И още, и още други такива посещения. Отделно от това предстои създаване на собствена парламентарна група в Европейския съюз, всъщност в Европейския парламент. Това няма как да го гарантираме на 100%. Работим за това, борим се за това, водим разговори, имаме всички шансове, но все пак не можем да сме на 100% сигурни.
  • А каква ще е посоката на тази група евентуално?
  • Защита на националната идентичност на Европа на нацията, на всяка една от европейските държави. Всъщност това, което е Европейският съюз, като начало. Той никога не е бил замислен като държава. Той е замислен като икономическа, до някаква степен културна общност, но никога и в никакъв случай политическа. Европейският съюз, от момента в който стана съюз и престана да бъде общност с договора от Маастрихт, който влезе в сила през 1991 година, започна да се развива посока свръхдържава. Ние сме категорично срещу това. Ние нямаме такава държава. Нашата държава се казва България. Столицата ни е София, решението трябва да се вземе оттук. А не в Брюксел, не от хора, които никой не е избирал и не от хора, които дори не могат да намерят България на картата. Ето за това ще се бори нашата група и се гордея, че представителите на „Възраждане“ в нашата листа, които ще влязат в Европейския парламент, са най-добре подготвените в настоящия момент от всички други кандидати.
  • Вторият ми въпрос е свързан с националната политика. Ако „Възраждане“ стане втора политическа сила, както очаквате, и мандата стигне до вас, бихте ли съставили кабинет на малцинството?
  • Ние ще предложим кабинет на малцинството. Дали ще съставим, зависи от това дали се гласува. Защото това вече няма да зависи само от нас. Аз го заявих на пресконференция и ще го кажа и тук. Ние можем да разговаряме с всяка една политическа сила, без ДПС, защото ДПС не е партия. ДПС е етнополитическа мафия, олигархична, престъпна организирана група, пета колона в България на Турция и тумор в българската политическа система, който трябва да бъде изрязан. Така че ние с ДПС не работим. И няма как да водим каквито и било разговори. Там целта ни трябва да бъде по-скоро в стратегически план да освободим избирателите на ДПС от тежкото робство, в което са ги наложили, в дивашкия феодален режим, в който живеят, защото ако отидете и погледнете общините, в които ДПС управлява вече 35 години, те са в 18-19 век, в буквален смисъл на думата. Тежък феодализъм, изоставане, липса на всякакво развитие и буквално довеждане на хората до едно унизително полускотско състояние. Що се отнася до другите политически сили, можем да разговаряме с тях, но при нашите условия. Условията ни са пет. На първо място, провеждане на референдум за членство на България в еврозоната и запазване на българския лев. На второ място, провеждане на референдум за членство на България в НАТО, тъй като НАТО представлява в момента заплаха за националната сигурност на България. На трето място, премахване на санкциите срещу РФ и създаване на компенсаторен фонд, с който да се обезщетят българските предприемачи за щетите и загубите, които претърпяха в резултат на наложеното от България ембарго върху Русия, не по тяхна вина. На четвърто място, прекратяване на военната помощ за Украйна и даване на гаранция, че няма да бъдат изпратени български войници в Украйна, тъй като има такъв натиск. И на пето място, създаване на преговорен екип за предоговаряне на условията за членство на България в Европейския Съюз. Ако не ни бъде позволено такова предоговаряне, тогава референдум за напускане.
  • Благодаря ви за това кратко интервю. Бюлетината да кажете и обръщение към гражданите.
  • Бюлетината е номер 12. С тази бюлетина ние избираме свободна, независима, обединена и благоденстваща България.
  • Благодаря ви.
  • Благодаря и аз.

Блицинтервю:

Малко преди това ПП „Възраждане“ проведоха пресконференция, на която кометираха подробно политическата обстановка в Европа и България: 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Гласувайте с номер 12

Публикувано от Зоя Георгиева