in

Иззеха много стоки менте край автогарата в Шумен: Служители на ТД НАП-Варна са установили нарушения

Снимка: Pixabay

От пресцентъра на ОДМВР-Шумен съобщават за медия „Нова Варна“, че са иззети артикули с неправомерно използване на чужди търговски марки, от обект в района на автогарата в Шумен.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Шумен са иззели над 200 артикула от търговски обект в района на автогарата в града. Предприетите действия са в рамките на проведена операция за противодействие разпространението, продажбата и неправомерното използване на чужди търговски марки. Иззетите стоки- над 100 тениски, над 50 спортни комплекта, над 20 якета, чанти и шапки са имитация на световни брандове, като собственикът няма съгласието на притежателя на изключителното право. Дрехите са иззети по съответния ред, а по случая е образувано досъдебно производство чл. 172б, ал.1 от НК, работата продължава.

В хода на операцията бил получен сигнал за неправомерно разпространение на стоки от световни марки в друг търговски обект в града. Извършена била проверка, в хода на която в обект, в района на автогарата в Шумен са намерени и иззети 70 тениски, 11 спортни комплекта, 20 шапки, 2 чанти и обувки с лога на търговски марки, за които собственикът на търговския обект няма съгласие на притежателя на изключителното право. Служители на ТД НАП-Варна са установили нарушения, за които били издадени констативни протоколи, съставен е акт за установено административно нарушение. Образувано е досъдебно производство.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.