in

Русия заплаши да удари британски цели

Кадър: Youtube/Diplomatrutube

Русия обяви, че ще удари британски цели, в случай че оръжията на Обединеното кралство бъдат използвани за удари по нейна територия

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви днес, че Москва ще отмъсти с удари по британски цели, ако британско оръжие бъде използвано от Украйна за удари по руска територия, съобщава Ройтерс.

Захарова каза пред репортери, че британски цели „на територията на Украйна и извън нейните граници“ могат да бъдат поразени при такъв сценарий.

Тя повтори предупреждение, което Москва отправи за първи път по-рано този месец, след като британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Украйна има право да използва оръжия, предоставени от Лондон, за да удря цели в Русия.

Русия реагира с възмущение на тази забележка и я посочи като една от причините, поради които е избрала да проведе учения този месец за симулиране на изстрелване на тактически ядрени ракети.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/