in

Ето какво ще бъде времето през почивните дни

Снимка: Google Street View

От НИМХ прогнозират, че през почивените дни в страната ще преобладава слънчево време, като около и след обяд се очаква над планинските райони в Западна и Централна България да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Там на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. 

Синоптиците поясняват, че условия за значителни количества има в югозападната част от българия. Вятърът отново ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили, в източната половина от страната ще е умерен.

В събота дневните температури слабо ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°, а в неделя – ще са с 1-2 градуса по-ниски.

През първата половина от следващата седмица въздушната маса над страната отново ще е силно неустойчива.

В понеделник краткотрайни валежи и гръмотевици ще има само на места, а през следващите дни до края на периода на много места в страната.

В средата на седмицата вятърът временно ще се ориентира от северозапад, ще проникне хладен въздух, отново има условия за локални интензивни явления и градушки. Температурите ще бъдат близки до нормалните за края на май и преобладаващите максимални към четвъртък ще бъдат между 20° и 25°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/