in

Във Варна стартира Световната купа по спортна гимнастика 

снимка: Община Варна

Най-добрите гимнастици от целия свят отново са във Варна за осмата Световна купа по спортна гимнастика. Тази година участват над 130 спортисти.

 Министърът на младежта и спорта в служебното правителство Георги Глушков и областният управител на Варна проф. Андрияна Андреева бяха сред официалните лица на откриването. Артур Мицкевич – технически делегат (мъже) и Хелена Ларио – технически делегат (жени) представляваха Международната федерация по гимнастика. Българските състезатели са представлявани от Красимир Дунев, президент на Българската федерация по гимнастика. Четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, председател на Организационния комитет, също е във Варна, за да подкрепи най-добрите ни гимнастици.

За финалите в морската столица в различните дисциплини се класираха трима от националните ни състезатели – Димитър Димитров (земя и прескок) и Йордан Александров (висилка) при мъжете и класираната за Олимпийските игри в Париж Валентина Георгиева (прескок) при жените.

Варна приема финалите на Световната купа по спортна гимнастика за пети пореден път.  Състезанието продължава и утре, 26.05.2024 г. (неделя), с финали при мъжете (прескок, успоредка, висилка) и при жените (греда, земя). Входът в Двореца на културата и спорта за всички желаещи да наблюдават високото спортно майсторство на гимнастиците е свободен.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/