in

Пазете колите и насажденията: Задават се градушки

Снимката е илюстративна: Pixabay

Както е известно метереологичните промени влияят на животните „Организмът на човека реагира на промяна на налягането, вятъра и температурата. Но животните имат десетки пъти по-развити рецептори и сензори за промяната на времето“, категоричен е синоптикът Петър Янков.

Такива например са повечето диви и селскостопански животни, както и птиците. В Азия питоните метеоролози реагират бързо на промяната на налягането. В България сред животните най-добрите метеоролози са едрият рогат добитък, овцете и френският булдог. Те бързо реагират на всякакви промени”, каза синоптикът Петър Янков, предаде Нова телевизия.

Той обясни, че предстоят температури между 21 и 26 градуса, с малко валежи. „От вторник започва по-продължителен период с чести валежи. В средата на следващата седмица се очакват интензивни валежи с гръмотевици, очакват се и градушки”, каза Янков.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/