Категории: Варна

Остава в ареста обвинен в разпространение и притежание на марихуана във Варна

Реклама

От Апелативен съд – Варна съобщават за медия „Нова Варна“, че е отхвърлена жалбата срещу постановената от Окръжния съд във Варна най-тежка мярка за неотклонение на обвинен в държане с цел разпространение на наркотични вещества и разпространението им. Според Варненският апелативен съд жалбата е неоснователна

Борислав Б. е бил задържан на 14 май, след като продал забранена субстанция. При извършения му обиск в него бил намерен канабис, разпределен в пакетчета. 25-годишният мъж е осъждан за управление на МПС след употреба на наркотици. Деянието, разглеждано в настоящото производство, е извършено в изпитателния срок на това осъждане.

Представителят на Апелативната прокуратура обясни, че свидетелските показания и протоколите за доброволно предаване в необходимата степен обосновават предположението за съпричастност на обвиняемия. Опасността той да извърши престъпление се извлича от справката му за съдимост.

Противоположна теза застъпи защитата. Нито авторството на деянието е доказано, нито има риск от извършване на престъпление. При претърсване на жилището не е открито нищо незаконно. Предходното осъждане пък не е за тежко престъпление, смята адвокатът.

Апелативен съд – Варна намира, че доказателствената маса дава възможност на прокуратурата основателно да подозира, че именно Борислав Б. е държал две дози наркотично вещество и е разпространил една. Това сочат гласните доказателства и резултатът от обиски и претърсвания. Съществува реален риск обвиняемият да извърши престъпление при по-лека мярка за неотклонение. Тази опасност от една страна се извежда от характера и начина на осъществяване на деянието. От друга страна – и от предходната съдимост на младия мъж, която показва, че не за първи път той е в досег с наркотични вещества. С влязла в сила присъда е бил признат за виновен, че е управлявал превозно средство след употреба на наркотични вещества. Разследваната сега деятелност е извършена в изпитателния срок на присъденото наказание. Това означава, че съдебният акт не е оказал необходимото превантивно въздействие, заключи съставът на Варненския апелативен съд.

Определението, с което бе оставена без уважение жалбата срещу най-тежката мярка за неотклонение на Борислав Б., не може да се обжалва.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Морето е пълно с чернокоп. Каква е цената на пазара

На пазара в Каварна е пълно с чернокоп. Има различни големини и на различни цени.…

преди 14 минути

Как да се борим с есенната депресия

Ако забележите драстични промени в настроението си през определени периоди от годината, може да имате…

преди 37 минути

Земетресение удари Централна Калифорния

Стана ясно, че земетресение с магнитуд 4,2 разлюля част от Централна Калифорния, съобщи Геофизичният институт…

преди 41 минути

Открито ли е тялото на Хасан Насрала

Тялото на лидера на ливанското шиитско движение „Хизбула“ Хасан Насрала е било открито на мястото…

преди един час

Полицията залови десетки пияни и дрогирани зад волана

14 172 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди един час

Край с повишението на температурите в цялата страна

Наблюдаваме рязката промяна на времето през целия ден! От последните измервания на НИМХ може да…

преди 2 часа