in

Мистерия под пясъците край пирамидите в Гиза: Ето какво откриха

Снимка: Pixabay

Мистериозна структура е открита под пясъците близо до Голямата пирамида в Гиза. Това е значителен пробив за изследователите.

Археолозите в Египет може би са направили пробив в изследванията благодарение на откриването на необичайна структура, скрита под земята близо до Голямата пирамида в Гиза, съобщава UNILAD.

Векове след като пирамидите са построени, откритията на работещите на мястото продължават да идват.

Неотдавнашните констатации бяха описани подробно в доклад, публикуван на 5 май от изследователи от египетския Национален изследователски институт по астрономия и геофизика, както и от японския международен университет Хигаши Нипон и университета Тохоку.

Разположена между един и половина и шест и половина фута под повърхността на Западното гробище, в непосредствена близост до Голямата пирамида на Хуфу, известна още като Голямата пирамида в Гиза, е открита L- образна структура с размери приблизително 33 на 49 фута.

За разлика от пирамидите, издигащи се над земята, структурата е изцяло пълна с пясък, което кара изследователите да смятат, че може да е била пълна, след като е била построена.

Мистериите не спират дотук, тъй като под структурата, на дълбочина между около 16 и 33 фута, е това, което екипът описва като „силно електрически съпротивителна аномалия“ с размери около 33 на 33 фута.

Истинското значение на структурата няма как да бъде разкрито, докато не бъдат извършени допълнителни изследвания.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/