in

Скоро термометрите ще покажат 34°: Ето кога и къде

Снимка: Pixabay

Според прогнозата за времето на НИМХ за периода от 30 май до 4 юни предстоят още краткотрайни валежи, придружени от гръмотевична активност. Но после идва затопляне, като на някои места в страната температурата ще стигне до 33°-34°

И в четвъртък въздушната маса над страната ще остане силно неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, с повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки. Вятърът ще бъде предимно слаб, от запад-югозапад, но по време на гръмотевична буря временно ще се усилва и ще променя посоката си.

Ще започне затопляне, което ще бъде по-съществено през следващите дни, когато с югозападен вятър максималните температури ще достигат и надхвърлят 30°.

В петък и през почивните дни ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност и краткотрайни валежи с гръмотевици: в петък и неделя – на места в Западна и Централна България, в събота, когато ще има най-много слънчеви часове – само в изолирани планински райони.

В началото на следващата седмица температурите ще се задържат високи, в низините до 33°-34°. Отново, на места главно в Западна и Централна България, ще има условия за следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/