in

Махнаха залепеното „Черно море“ от Морската градина във Варна: Ето какво се оказа

Снимка: Facebook/Ж. Ганев

Припомняме, че преди дни в Морската градина във Варна беше поставен арт макет на Черно море, който предизвика недоволството на някои граждани на Морската столица. Сега се оказва, че той е станал обект на вандалски акт

Премахнаха арт макета на Черно море два дни преди официалното закриване на фестивала за съвременно изкуство „Буна“, от който бе част скулптурата, дело на Стоян Дечев. Творбата, изработена от битум, е станала обект на вандалски акт, заяви за Радио Варна Нели Вълчева, един от организаторите на форума.

Всички варненци се питат какво е това залепено нещо в Морската градина

Припомняме, своеобразната релефна карта на Черно море предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Изказванията за инсталацията бяха свързани най-вече с това, че мястото, на което е експонирана, е оживено и се препречва пътят на минувачите.

Силуетът „Черно море от черно“ целеше да обърне внимание на два важни въпроса – замърсяването и икономическото и геополитическо значение на големия вътрешен воден басейн.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/