in

Сирени за въздушна атака: Украйна атакува Русия с американско оръжие

Кадър: Youtube/US Military News

Стана ясно, че Украйна е започнала да обстрелва руските войски на тяхна територия с американски системи за залпов огън с прецизно насочване

За това съобщи агенция „Ройтерс“. Припомняме, че съвсем наскоро САЩ разрешиха на украинската армия да използва системите HIMARS за поразяване на цели в Русия, за да се спре настъплението към Харков.

Според президента Володимир Зеленски обаче това не е достатъчно.

„Благодарни сме на президента Байдън, че наскоро ни позволиха да използваме HIMARS по границата с Харковска област. Дали това е е достатъчно? – Не, не е. Споменах и преди летищата, които Русия използва, за да бомбардира Украйна, като знае, че ние не можем да им отвърнем със същото. Нямаме необходимите за това оръжейни системи“, коментира той.

Отбелязва се, че са записани звуците на сирени за въздушна атака и огнени изстрелвания на батареи за противовъздушна отбрана, когато украинските ракети се насочват към град Белгород.

Не е ясно колко щети е причинило нападението и по-важното колко щети са нанесени на военни цели, съобщава „Форбс“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/