in

България очаква своите следващи два медицински хеликоптера до края на годината

Снимка: Министерство на здравеопазването

България ще получи следващите два медицински хеликоптера до края на годината, съобщават от Министерството на здравеопазването (МЗ) за медия „Нова Варна“.

България ще получи следващите два медицински хеликоптера до края на годината. Втората машина ще пристигне със закъснение, а третата по график. Това уведомява производителят в официално писмо до МЗ.

Вторият хеликоптер следва да бъде в България до 30.06.2024 г. Изпълнителят по договора информира, че поради закъснение в производствения процес, доставката на хеликоптер № 2 ще се забави.

В договора с италианската фирма е заложен гратисен период от 60 дни, след който започват да текат съответните неустойки. Припомняме, че до момента изпълнителят е заплатил на Министерството на здравеопазването неустойки в общ размер от 69 749,17 лв.

Третият хеликоптер трябва да бъде доставен до 31.12.2024 г. Производителят уверява, че забавянето в производството на втората машина, няма да повлияе на сроковете за пристигането на третата.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.