in

Нова идея от МОН, обявена във Варна: Матурите да се провеждат онлайн

Снимка: Pixabay

Служебният министър на образованието проф. Галин Цоков ще предложи на новото НС и на наследника си в МОН провеждането на матурите да бъде онлайн.

Предложението е част от цялостен пакет с промени в Закона за училищното и предучилищното образование, обясни във Варна проф. Цоков, където участва в конференцията „Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование“.

„От догодина изследванията на четвъртокласниците за четивна и математическа грамотност ще бъдат на компютри – това е една световна тенденция“, подчерта още проф. Цоков, предава бТВ.

Останалите предложения за промени са свързани с образованието и грижата за децата от ранна детска възраст, с подобряването на квалификацията на педагогическите специалисти, както и с промени в учебното съдържание и учебните програми.

„Разработихме нови учебни програми, които да са ориентирани към повишаването на компетентността на учениците и формирането на умения“, поясни служебният образователен министър.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/