in

Адски жеги се задават: Температурите се вдигат до 38°

Снимка: "Нова Варна"

От НИМХ представиха своята седмична прогноза за времето за периода от 7 до 12 юни. Прогнозата е на дежурния синоптик Анастасия Кирилова

През следващите дни до края на тази и в началото на новата седмица ще е почти тихо или със слаб вятър с източна компонента.

Температурите ще се повишават бавно и във вторник максималните ще са между 33° и 38°. Ще бъде слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност. В петък и през почивните дни вероятността за валежи е малка, все пак не са изключени изолирани краткотрайни валежи в планините.

В понеделник и вторник на повече места, главно в западната половина от страната, след обяд ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад, въздушната маса над страната ще се лабилизира и се повишава вероятността за валежи и гръмотевични бури. Температурите ще са с 2-3 градуса по-ниски.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/