in

Джокович се подлага на операция

Снимка: Instagram/djokernole

Стана ясно, че топ тенисистът Новак Джокович се е подложил на операция на коляното в Париж. С това обаче ще се наложи той да бъде изключен от Уимбълдън.

24-кратният шампион от Големия шлем получи контузия в коляното по време на петсетовата си победа над Франсиско Серундоло в четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция в понеделник, съобщава The Independent.

Джокович премина през ядрено-магнитен резонанс във вторник, който разкри скъсан медиален менискус в дясното му коляно и го принуди да се оттегли от турнира.

L’Equipe съобщава, че Джокович се оперира в сряда, което прави участието му на Уимбълдън, който започва на 1 юли, практически невъзможно.

Но 37-годишният тенисист може да бъде във форма навреме за Олимпийските игри в Париж, като тенис събитието ще се играе и на Ролан Гарос и ще започне на 27 юли.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/