in

Идват 40-градусови горещини: Рязко се повишава температурата на морската вода

Снимка: Pixabay

Синоптикът Петър Янков обяви, че ни чакат много слънчеви часове и високи температури в следващите дни.

„Понеделник започва с много слънце. Следобед ще превалява в западните райони, има условия за градови явления в Западна България. Във вторник явленията отслабват, ще има повече слънце. В сряда над Балканите ще се настани топъл и сух въздух, който ще повиши значително температурите. Превалявания от сряда до неделя се очакват главно през нощта в северните райони. Температурите от сряда до неделя ще бъдат между 35-41 градуса. В София около 34-35 градуса. По Черноморието – до 34 градуса. В Южните части на Гърция – до 42-43 градуса“, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

„Това затопляне ще продължава, но през следващите 10-15 г. климатичните очаквания са за слабо понижение на температурите. В момента се намираме в пика на повишението. Наблюдават се някои спешни състояния с увеличаване на вулканичната дейност, тя повишава и температурата на океанската вода“, отбеляза синоптикът.

По думите на Янков температурата на морската вода рязко се повишава. През следващата седмица ще бъде до 23 градуса по нашето Черноморие, а по Беломорието – между 22-24 градуса.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/