in

Училища в Лондон предприемат мерки, за да откажат децата от смартфоните

Снимка: Pixabay

Интересна мярка предприемат група лондонски училища в знак на нарастващата обществена загриженост относно въздействието върху на смартфоните върху децата. Съобщава се, че в 17 училища вече няма да се използват смартфони.

Директорите на 17 от 20-те държавни средни училища в Саутерк, Южен Лондон, предприемат колективни действия, за да откажат учениците си от смартфоните. По този начин те се надяват да се справят и с недостатъците на използването им извън училищните врати.

Училищата също така ще помогнат на семействата и учениците да разберат добре отрицателните страни на използването на смартфони и социални мрежи сред младите хора.

Те включват проблеми, свързани с психичното здраве, пристрастяване към времето, прекарано пред екрана, въздействие върху съня и вниманието, достъп до неподходящо и графично съдържание и повишен риск от кражби и грабежи.

Скорошен доклад на образователната комисия на Камарата на общините установи, че удълженото време пред екрана става все по-нормално за малки деца и тийнейджъри, с 52% увеличение на времето пред екрана на децата между 2020 г. и 2022 г., съобщава бТВ.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/