in

Алкохолен екшън в наш град: Шофьор с 3 промила помля автомобили и магазин

Колаж: "Нова Варна"

Солидно почерпен шофьор е предизвикал хаос на главната улица в септемврийското село Лозен. Сигналът за инцидента активира дежурните екипи на РУ-Септември, които незабавно се насочиха към мястото на събитието.

Пристигайки, полицаите открили 52-годишен жител на град Септември, който е загубил контрол над своя джип. Возилото последователно се блъснало в две паркирани коли, преди да завърши своето триумфално пътешествие във витрината на близкия хранителен магазин. За щастие, инцидентът е приключил без пострадали граждани.

Когато пътните полицаи тествали водача с дрегер, уредът отчел впечатляващите 3.02 промила алкохол в издишания въздух. Шофьорът бил незабавно задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Септември. На мястото бил извършен оглед, тъй като катастрофата нанесла значителни материални щети на няколко автомобила и магазина.

По случая са започнати две полицейски производства, а жителите на Лозен ще си спомнят за тази необикновена вечер с не по-малко необикновената „авторазходка“ на пияния шофьор.

Публикувано от Зоя Георгиева