in

Задават се интензивни валежи и гръмотевични бури: Ето какво ще се случи в следващите дни според НИМХ

Снимка: Pixabay

ОТ НИМХ представиха своята прогноза за времето от 13 до 18 юни. Прогнозата е на дежурния синоптик Анастасия Кирилова. Ето какво гласи тя:

В четвъртък ще преобладава слънчево време. Над Северна България и планинските райони ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, възможни са и градушки. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна – от 27°-28° в северозападните райони до 36°-37° в югоизточните.

В петък вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили до умерен и с него ще нахлува относително хладен въздух. От северозапад на югоизток на много места в страната ще има валежи и гръмотевични бури и градушки. Повишена вероятност да са временно интензивни и значителни по количество има след обяд и през нощта срещу събота в Източна България. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 26° и 31°.

В събота сутринта все още в източните райони ще има валежи и гръмотевици, но до обяд ще спрат. В Западна и Централна България ще бъде слънчево. Температурите в цялата страна ще останат под 30°.

В неделя и през първите дни от следващата седмица вятърът временно ще стихва. Ще бъде слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Температурите бавно ще се повишават и във вторник максималните ще са между 30° и 35°.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/