in

Премиерът: Изборите протекоха честно и прозрачно (ВИДЕО)

Снимка: МС

Служебният премиер Димитър Главчев обяви, че изборите са протекли честно и прозрачно. 

Изборите протекоха честно и прозрачно, каквато беше и основната задача на служебното правителство, заяви министър-председателят Димитър Главчев пред медии в Берлин.

Премиерът отбеляза, че потвърждение за добрата организация има и от мисията на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), която бе в България, за да наблюдава изборите за Народно събрание и Европейски парламент. Главчев изрази надежда скоро да има редовно правителство и стабилен парламент, които да изкарат своя пълен мандат. Подчерта, че това е въпрос на разговор между политическите сили в Народното събрание.

Премиерът Димитър Главчев днес е в Берлин за участие в Конференцията за възстановяване на Украйна. Това е третият форум, след като домакини преди това са били Лугано и Лондон, а предстои да се проведе конференция и в Италия. „Всички ние искаме да покажем подкрепата си за Украйна във всякакъв аспект, всяка една от страните – в размера, в който може“, изтъкна министър-председателят преди началото на събитието.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.