in

Трус на политическата сцена: Нинова подава оставка (ВИДЕО)

Кадър: Нова телевизия

Неочакван обрат и извънредна новина от БСП. Председателят на партията Корнелия Нинова обяви, че подава оставка. Това стана ясно по време на пресконференция днес.

„Събрахме Изпълнителното бюро и анализирахме ситуацията и резултатите. Имаме да ви казваме няколко неща. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Изключително ниска избирателна активност. Този път протестният вот се изрази чрез негласуване. И ако сега не ни светне червената лампа и не се вземат мерки, следващият път сигурно ще е още по-катастрофално. На тези избори няма победител, защото всички, без ДПС и ИТН, губим гласове, най-много ПП-ДБ”, посочи Нинова, според която фрагментацията означава нестабилност. По думите ѝ вече няма голяма партия.

Габриел Вълков: Корнелия Нинова вече е в историята

„Оценявам нашите резултати като катастрофални, Поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка. Свиквам Националния съвет. Той трябва да избере един от заместник-председателите, който да довърши мандата“, каза Нинова.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.