in

Как да направим обявите си по-привлекателни?

Снимка: Bazar.bg

Силата на начина, по който се създават обявите за продажба на стоки и услуги в онлайн пространството, е неподозирано голяма и много хора подценяват факта, че това е първото, което грабва потребителското внимание.

Създаването на привлекателна обява е основополагащо за привличането на потенциални клиенти, ангажираност и увеличаване на вашите шансове за успех.

Научете повече за стъпките при формирането на обява и някои ключови съвети, които от екипа на Bazar споделят.

Кои са стъпките при създаване на качествена и привлекателна обява?

Основните стъпки при създаването на обява в различните утвърдени платформи, които от екипа на Bazar.bg споделят, са следните:

  1. Определяне на цели на обявата и заглавието
    Първа стъпка е определяне на заглавието. Трябва да бъде възможно най-синтезирано и с информативна насоченост.
  2. Подбор на атрактивни снимки с високо качество
    Нискокачествените снимки създават лошо впечатление, а липсата на снимков материал се гледа с недоверие. Използвайте висококачествени изображения.
  3. Представяне на детайли за продукта или услугата
    Опишете всички особености и параметри, които са важни за конкретния продукт или услуга.
  4. Споделяне на забележки и състояние
    Не пропускайте да споменете забележките, ако има такива, и да определите статуса – нов, втора ръка, употребяван без следи от употреба.
  5. Определяне на цена
    Повечето потребители търсят цена и се насочват към предложения, в които тя е ясно определена. Последната стъпка е да посочите конкретната цена.

Следването и изпълнението на тези стъпки е ключово за създаването на привлекателно предложение, което може да предизвика интереса на множество потенциални купувачи, коментират от Базар.

Съвети от Базар при създаване на обява

Тежестта на обявата е много голяма, особено ако тя е създадена с цел да таргетира за закупуването на продукти или услуги, а не с цел безвъзмездно отдаване или дарение.

При следването на гореизброените стъпки е много важно и да се избягват някои често допускани грешки, които се отразяват значително върху ангажираността и желанието за взаимодействие от страна на потребителите.

Следете за правописни грешки

Масова грешка е създаването на съдържание, което има правописни, граматически, лексикални и пунктуационни грешки.

Не създавайте прекалено кратки или много дълги описания

Липсата на достатъчно информация или прекомерната такава могат да окажат неблагоприятен ефект върху впечатленията на потребителите.

Избягвайте неясната информация

Старайте се да избягвате сложна терминология, твърдения, в чиято истинност не сте уверени или двусмислени изречения.

Не пропускайте да споменете състоянието и забележките

Основна грешка, която създателите на такива предложения допускат, е да не споменат състоянието на стоката – дали е запазена, дали е чисто нова, има ли следи от употреба, има ли забележки.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/