in

Откриха невзривен боеприпас в двора на частен имот в наш град

Снимка: Министерство на отбраната

В град Костинброд е бил отрит невзривен боеприпас, който по-късно е унищожен от военнослужещи от Сухопътните войски. Боеприпасът е бил открит вчера – 11 юни, съобщават от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Формированието за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия за унищожаване на невзривени боеприпаси от 78-ми батальон за осигуряване от състава на Сухопътните войски беше задействано за обезвреждане на боеприпас, открит по време на изкопни дейности в двор на частен имот в град Костинброд.

При направения оглед специализираният екип под ръководството на старши лейтенант Владислав Ставрев установи, че това е 85 мм изстрел УБР-365К – силно корозирал, с взривател и без видима маркировка.

Боеприпасът беше транспортиран и унищожен на територията на учебен център „Сливница” при стриктно спазване на всички мерки за безопасност.

Военнослужещите действаха по заповед на командира на Сухопътните войски.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.