Категории: Черноморие

Утре настъпва обрат с времето по Черноморието

Реклама

На фона на големите жеги и многото слънчеви часове от последните дни, от НИМХ прогнозират, че утре по Черноморието ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност в следобедните часове. На места се очакват значителни валежи, а ще има и условия за градушки, смятат синоптиците

Утре преди обяд облачността ще е разкъсана, на много места до предимно слънчево. Около и след обяд отначало в планините и планинските райони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. На повече места ще са явленията в Северна България, там има условия за интензивни валежи и градушки, които ще продължат и през нощта срещу петък. Вятърът ще е слаб, в Северозападна България ще се ориентира от северозапад, в останалите райони ще е предимно от североизток. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°, малко по-ниски ще са в Северозападна България, в София – около 29°.

Над планините ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явления в Стара планина. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 25°, на 2000 m – около 16°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, преди обяд до предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, в отделни райони, главно по северното крайбрежие ще са значителни по количество, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°. Температурата на морската вода е 22°-25°, по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Как да подсилим имунната система преди зимата

Ако не, вероятно имате близки или познати, които са минали през неприятното преживяване. Трудно е…

преди 46 минути

Учените с последни новини за COVID-19

Стана ясно, че международен екип от учени от Френския национален център за научни изследвания (CNRS),…

преди 56 минути

Всички възрастни хора в България се готвят за голям празник

На 1 октомври е Международният ден на възрастните хора. На 14 декември 1990 година Общото…

преди 59 минути

Избраха нов председател на Българския лекарски съюз

Делегатите на 77-ият редовен отчетно-изборен събор на Български лекарски съюз избраха с 252 гласа д-р…

преди един час

Масови полицейски проверки по пътищата на страната

12 349 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 2 часа

Тeзи прекрасни имена празнуват имен ден в неделя

На 29 септември отдаваме почит към велики християни – Свети Теофан и Свети Кириак. Свети…

преди 2 часа