in

Психичноболен мъж от Варна напада непознати по улиците наред: Вече има редица сигнали

Колаж: "Нова Варна"

Мъжът е с адресна регистрация във Варна, но извършва нападения не само в морската столица, но и в други градове. Бащата на мъжа разказва, че синът му употребявал наркотични вещества от 14-годишен

Психичноболен мъж нападна хора по улиците на Велико Търново. Само за ден в полицията са получени сигнали за три случая. Полиция и прокуратура го задържат, но здравните власти го пускат, след което мъжът продължава с набезите срещу непознати.

Оказва се, че мъжът е с адресна регистрация във Варна, където също има потърпевши от него. Той е бил задържан многократно и в морската ни столица. Там има общо 29 оплаквания от него, но сигналите са прекратени, тъй като не може да носи наказателна отговорност.

Сред потърпевшите е и бащата на психичноболния мъж – Милен Миланов.

„Той се дрогира от 14-годишен. Викаха мен и съпругата ми през два дни в полицията, защото се води на нашия адрес. Той обаче постоянно си сменя местонахождението и се крие. Във Враца е разбил автомобил, взел в моторна резачка, но след като го хващат и разпитват, го пускат“, каза Миланов пред Нова телевизия.

Той обясни, че синът му го е нападал три пъти с нож. „Страшен манипулатор е. В съда казва, че е нормален. Разказва, че ние с майка му му купуваме наркотици”, споделя още бащата.

Потърпевша жена, която иска да запази анонимност, обясни, че психичноболният мъж чупи стъклата в блока, в който живее, реже гуми на автомобили, хвърля камъни по прозорците, заедно с други хора и стреля с въздушен пистолет.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/