in ,

Страшни порои и бури през следващите 36 часа: Ето какво идва към Варна

Снимка: Pixabay

Синоптиците предупреждават за градушки, порои и силни бури през следващите 36 часа. В петък в източните райони ще бъде в сила оранжев код за опасно време, разбираме от НИМХ.

Днес до полунощ в северната половина на България важи жълт код за значителни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки.

През нощта и утре времето вече ще стане дори опасно. Тогава ще е в сила оранжев код. Най-силни ще бъдат бурите и валежите в Източна България. За централните части от България важи жълт код.

Около обед и следобeд отначало в планините и планинските райони, а по-късно и в останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В Северна България има условия за интензивни валежи и градушки, като явленията ще продължат и през нощта.

Утре оранжев код ще бъде в сила в областите Добрич, Варна, Бургас, Силистра, Шумен, Ямбол, Разград, Русе, Търговище, Сливен, Хасково и Кърджали.

В област Варна ще има валежи от дъжд, след обяд на места интензивни и значителни по количество, с развитие на гръмотевични бури. Има условия и за градушки. Количества на валежа за денонощието: 20-35 литра на квадратен метър, в отделни райони ще достигнат до 50-60 литра на квадратен метър.

Изображение: НИМХ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/