in

Чака се ключова новина от президента в понеделник

Кадър: БНТ

Именно тогава ще стане ясно кога президентът ще свика Народното събрание. Президентът обясни и това, че се отваря врата за създаване на войски с безпилотни системи.

„В понеделник ще обявя кога ще свикам Народното събрание. Очаквам от изявления да се премине към диалог между политическите сили. От тях зависи дали и какво управление ще има в страната“, заяви държавният глава Румен Радев.

Президентът присъства на състезание между операторите на дронове на формированията от Сухопътните войски в Учебен център „Тюлбе“ – Казанлък.

„Отваряме вратата за създаване на войски с безпилотни системи. Без тях не можем да мислим за съвременни операции. Те са евтини и модерни, имат голям ефект. Започваме да готвим хора за тях. Закупуването на дронове трябва да става много по-бързо. Това е технологична революция“, заяви Румен Радев.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/