in ,

Ще правят основен ремонт на четири училища във Варна: Къде ще учат учениците през това време?

Снимка: Google Street View

Днес бяха обсъдени предстоящите ремонти в четири училища във Варна. Събитието се проведе по инициатива на директорите на варненски училища. Започва проучване сред учебни заведения за предоставяне на класни стаи по време на ремонтите, научи медия „Нова Варна“.

Предстоящите ремонти в четири училища са част от Националната програма на МОН и Националния план за възстановяване и устойчивост. Днес беше отчетена готовността и възможностите на всички варненски училища да предоставят материална база за учениците, които предстои да бъдат преместени по време на ремонтните дейности.

Дванадесет образователни институции в града заявиха готовност да предоставят класните си стаи за учебни занятия по време на ремонтите.

През тази година основни ремонти са предвидени за четирите варненски училища ОУ „Васил Друмев“, ОУ „Добри Чинтулов“, ОУ „Йордан Йовков“ и ОУ „Св. Св Кирил и Методий“. Предстои обявяване на възлагателните процедури за строително-монтажните дейности, като прогнозите са до началото на учебната година да бъдат сключени договори с изпълнителите, стана ясно днес на срещата.

Поради тази причина, по време на срещата внимателно бяха проучени всички възможности сред варненските учебни заведения, които могат да извършат реорганизация на материалната си база и да осигурят класни стаи за новите ученици.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/