in

Втори национален турнир по плуване за деца и юноши с увреждания ще се проведе във Варна

Пресцентър Община Варна

Близо 70 състезатели ще се включат във Втория национален турнир по плуване за деца и юноши с ментални, сензорни и дихателни затруднения. Състезанието ще се проведе на 16 юни от 14:00 часа в плувен комплекс „Приморски“. Организатор на събитието е Спортен клуб „Плувай с мен“.

Надпреварата ще бъде в дисциплините 25 метра демонстративна серия, 25 метра свободен стил, 50 метра свободен стил, 25 метра бруст, 25 метра гръб, 50 метра гръб, 25 метра бътерфлай, 50 метра бътерфлай, 100 метра съчетано плуване и 100 метра смесена щафета.

Инициативата за адаптираното плуване е продължение на водната рехабилитация и цели детето да развива максимално своя дихателен и ментален потенциал. Престоят в басейна насърчава децата да опознаят движението на собственото си тяло чрез игра, а топлината на водата спомага за отпускане на мускулатурата, улеснява движенията и има терапевтично действие, обясняват експертите.

ДОКЛАДВАЙ ЗА НЕРЕДНОСТ

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/