in

Млад мъж е в кома и с опасност за живота след инцидент с електрическа тротинетка

Колаж: "Нова Варна"

На 13 юни около 19:35 часа, на кръстовището на улиците „Братя Миладинови“ и „Димитър Юруков“ в Средец, се случи тежка катастрофа с електрическа тротинетка, управлявана от 29-годишен мъж. Инцидентът стана след загуба на контрол в условията на наклон.

Младият мъж, който не притежава свидетелство за правоуправление, изгубил контрол над тротинетката. Вследствие на инцидента, той е със сериозни наранявания по главата. Към момента пострадалият е в кома и е с опасност за живота. Той е настанен в отделението по реанимация.

Този инцидент поставя на дневен ред въпроса за безопасността на електрическите тротинетки, които стават все по-популярни в градските райони. Липсата на свидетелство за правоуправление и недостатъчната информираност за правилата на движение също допринасят за риска от подобни катастрофи.

През последните месеци притесненията около електрическите тротинетки стават все повече. Множеството инциденти с ел. тротинетки налагат по-строги мерки за контрол и регулация, както и за подобряване на инфраструктурата, за да се предотвратят бъдещи трагедии.

Публикувано от Зоя Георгиева