in

Идва възмездието. Днес е Видовден. Един от най-тежките дни в годината

Снимка: Pixabay

Днес е Видовден. Според народните поверия днес всеки ще си получи заслуженото и ще бъде наказан за сторените от него грехове

Всяка година на 15 юни отбелязваме Видовден или Деня на възмездието. Според народните поверия днес всеки ще си получи заслуженото и ще бъде наказан за сторените от него грехове. Калина Найденова е самодеец в читалището в берковското село Гаганица. Тя споделя, че често използва израза „Ще дойде Видовден, ще си получиш заслуженото!“, пердава Нова телевизия.

„Вярвам, че наистина има някакво възмездие. Въпреки че аз не го пожелавам никому, дори и на този, който ми е направил лошо“, споделя жената.

Според народните вярвания Вида има няколко братя и никога не пропуска да види техните пакости. „В нейния ден истината излиза наяве”, поясни Красимира Живкова, завеждащ отдел „Краезнание“- Монтана.

За Калина от читалището в село Гаганица, възмездие за грешните политици – няма. „За да сме на този хал днес в България, си мисля, че за тях вече няма Видовден“, споделя жената.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/