in

Внимание, варненци: Инспекторите на общината гонят за глоби

Снимка: "Нова Варна"

Измити са 380 спирки на градския транспорт във Варна, като от следващата седмица ще започне и възстановяването на неработещите асансьори и платформи за хора с увреждания. Освен това еколозите на общината са съставили 47 фиша и 5 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци, като проверките в града продължават

380 спирки на градския транспорт във Варна вече за измити, а други 102 – пребоядисани. На 52 заслона са извършени ремонтни дейности, които включват подмяна на различни модули от съоръженията. Спирката до сградата на Централна поща е заградена и предстои да започне ремонт.

Мерки се вземат и по отношение на асансьорите и платформите за хора с увреждания, които са монтирани на подлезите в града. Община Варна вече има сключен договор за поддръжка, в резултат на което до края на тази седмица се правят огледи и се описва състоянието на всяко съоръжение. От следващата седмица се очаква да започне поетапното им възстановяването в зависимост от необходимите части и ремонтни дейности, бе докладвана още на кметската оперативка.

Продължават и проверките, свързани с чистотата в морската столица. Те се извършват съвместно от еколозите на Община Варна и „Общинска полиция“. През изминалата седмица са съставени 47 фиша за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци, както и 5 акта за установяване на административно нарушение – 2 на физически и 3 на юридически лица.

По-слаб е контролът на еколозите в районните администрации. В район Одесос“ отчетоха 14 констативни протокола и 3 акта за неизвозени съдове, докато в „Младост“ санкциите са едва 4.

Наредено е да се поставят допълнително кошчета в зоната от градинката на Икономическата гимназия (т. нар. „Севастопол“) до входа на Морската градина. Сега те са съсредоточени около „Слънчевия часовник“, а целта е била да не се ползват от търговските обекти. Практиката обаче показала, че съдовете в пешеходната част на бул. „Сливница“ са недостатъчни заради наличието на много закусвални и заведения за бързо хранене.

Във вилните зони предстои да бъдат поставени и 7-кубикови контейнери за зелени отпадъци, стана ясно по време на оперативката.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/