in

Обявиха колко дванадесетокласници от Варна са с отлични оценки и на двете матури и от кои училища са

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че 17 дванадесетокласници от Варна тази година са се справили отлично и на двете матури.

Това съобщи за Радио Варна директорът на Регионалното управление на образованието Ирена Радева.

Зрелостниците, получили отлични резултати, са от три учебни заведения – Първа езикова гимназия, Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ и Пета гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“ във Варна.

Девет са учениците от Първа езикова гимназия – това са Александра Славова, Боряна Горчева, Ева Зафирова, Йоана Лазарова, Йоана Георгиева, Лилия Ицкова, Лилия Господинова, Мариела Мустафа, Димитър Добрев и Нора Георгиева. Петима са отличниците на двата ДЗИ от МГ-Варна – Димитър Добрев, Ивелин Железов, Лъчезар Паскалев, Мария Дойчева и Николета Радева. Трима са отличниците от Пета езикова гимназия – Теодор Теолов, Тея Николова и Мирослава Георгиева.

Ивелин Железов от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна е един от тримата зрелостници в страната, получил 100 точки по двата предмета на матурите. Ивелин е с максимален резултат от матурите по Български език и литература и Математика – профилирана подготовка.

„Поздравявам всички тези деца с резултатите! Поздравявам техните учители и ръководствата на училищата за това, което са постигнали“, подчерта Радева.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/