in

Токсичен взрив: Избухнала е епидемия от рядко и много опасно хранително отравяне в Москва

Снимка: Pixabay

Към момента 55 души са в тежко състояние, а 30 от тях са в интензивно отделение. Твърди се, че до проблема се е стигнало заради салати

Епидемия от рядко и изключително опасно хранително отравяне е избухнала в Москва, съобщиха руските власти. Над 120 души са потърсили медицинска помощ, а най-малко 30 са в интензивно отделение.

Пациентите са били приети в болница със съмнения за хранителен ботулизъм – животозастрашаващо състояние, което поразява нервната система и може да причини дихателна недостатъчност и парализа, предаде АФП.

Властите заявиха, че токсичният взрив е дошъл от салати, разпространявани от популярна онлайн услуга за доставка, която временно преустанови дейността си в хода на наказателно разследване. „Общо 121 души потърсиха медицинска помощ“, заяви заместник-кметът на Москва Анастасия Ракова.

Ракова каза, че „няма опасност за живота“ на хоспитализираните благодарение на навременната лекарска намеса, съобщава БГНЕС.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/