in

Николай Костадинов: Ремонтът на Аспаруховия мост трябва да се прави вечер, когато няма трафик

Снимка: Пресцентър на "Възраждане"

Зам.-председателят на Общинския съвет във Варна Николай Костадинов е на мнение, че в активния летен сезон ремонт на Аспаруховия мост трябва да се прави вечер, когато няма трафик. „В цял свят ремонт на важни пътни артерии се извършва извън активния работен ден. Само във Варна се обявява начален час 8:00 и неизвестен краен такъв“, казва Костадинов. Ето и пълната му позиция:

„Трябва ли всеки ремонт на Аспарухов мост да се извършва през туристическия сезон? Кошмарът от миналата година да се повтаря отново. Промяна няма!“-това каза пред медии зам.-председателят на Общинския съвет във Варна от групата на „Възраждане“ Николай Костадинов, по повод рехабилитацията на моста.

От стъпването си в длъжност кметът на Варна обяснява, че Аспаруховия мост ще бъде ремонтиран, но изчака да навлезем в разгара на туристическия сезон, за да направи двудневна рехабилитация.

Какво точно ще се рехабилитира за два дни остава мистерия, а единственото ясно е, че трафикът във Варна ще бъде блокиран с часове.

Да, рехабилитация е необходима. Да дупките по моста са опасни, но е необходима и мисъл, когато се прави график за подобни ремонтни дейности.

Призовавам, общинската администрация да намери начини за ремонт на Аспаруховия мост вечерно време, за да не блокира кв. Аспарухово и цяла Варна.

Разбирам, че за кмета и администрацията не са проблем километричните задръствания, но повече така не може, защото липсата на мисъл за гражданите пр взимането на управленски решения превръща придвижването в града в горещия месец в кощмар за съгражданите ми!“, категоричен бе Костадинов.

Той посочи, че явно, за да се случи нещо във Варна е необходимо от „Възраждане“ да правят пресконференции.

„Очертава се всеки ден да правим брифинги, с които да подсещаме кмета на Варна, какво трябва да направи.

Признаваме, че във вчерашната ни пресконференция не уточнихме, че ремонтът на Аспаруховия мост трябва да се прави вечерно време или извън активния туристически сезон. Взимаме си поука, че надценихме капацитета на общинската администрация.

Остава отворен въпросът – кметът ще направи ли най-накрая нещо във Варна без да сгреши?

„Възраждане“ напомня, че през 2024 г. съгласно сключен „Споразумителен протокол за съвместно финансиране на поддържането на републиканските пътища в чертите на Община Варна“ между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Община Варна, Аспаруховият мост се поддържа от общината, а АПИ участва дялово във финансирането. За трайното му подобряване Агенция „Пътна инфраструктура“ планира до края на годината да се обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проект. Индикативната стойност е 1 500 000 лв. без ДДС, а прогнозният срок на проектантските работи ще бъде 240 календарни дни.

Към момента обаче няма дори задание за проектиране ремонта на Аспарухов мост, въпреки че бяха осигурени 150 хил. лева за целта.

Колко още да чакаме реални действия в тази насока?

Месеци наред нищо не се случва.

Промяна няма“.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/