Категории: Варна

Николай Костадинов: Сривът в доверието към формацията на ПП-ДБ във Варна подлага под съмнение легитимността на кмета на общината (ВИДЕО)

Реклама

„Възраждане“-Варна поиска оставката на кмета на община Варна, излъчен от формацията на ПП-ДБ, поради отчетените два пъти по-ниски изборни резултати и срив в доверието.

Структурата на „Възраждане“ във Варна проведе пресконференция на тема анализ на изборните резултати и политически приоритети в 50 Народно събрание.

В нея участваха Николай Костадинов – зам.-председател на Общински съвет гр. Варна, Коста Стоянов – народен представител, Георги Георгиев – зам.-председател на „Възраждане“, Юлиян Губатов – председател на „Възраждане–Варна“, Светослав Йорданов – общински съветник.

На местно ниво след изборите „Възраждане“ са втора политическа сила в града и областта – това каза Николай Костадинов и уточни, че местната организация продължава да работи за първото място на следващите избори.

Инж. Коста Стоянов представи приоритетите за област Варна, по които ще работят народните представители на „Възраждане“, избрани в 50 Народно събрание. Сред тях са: изграждането на подходяща инфраструктура, доизграждане на автомагистрала „Хемус“ и допълни, че отделените средства в това направление не се усвояват по предназначение, тъй като към момента сторителството и ремонтните дейности вървят бавно, а на места даже не са и започнали. Сред важните транспортни трасета за областта и града е атомагистрала „Черно море“, чието изграждане също е сред приоритетите на народните представители от „Възраждане“, проблемът с укрепителните ни брегови съоръжения ремонтът на Аспаруховия мост е друг акцент. Благодарение на „Възраждане“ са отделени средства от бюджета в това направление. Въпреки това към настоящия момент такива ремонтни дейности не са започнати, дори няма и задание за проектиране, което според инж. Коста Стоянов е резултат от липсата на политическа воля и отговорност. Друг приоритет е развитието на пристанище Варна, тема, която е от нациолнално и местно значение.“, каза още Коста Стоянов

От „Възраждане“ уточниха, че ще продължат да се борят с основния враг на българите, а именно апатията и безверието, обзело народа ни, и допълниха, че въпреки по-ниската избирателна активност на тези избори спрямо проведените през април 2023 г., организацията е успяла да запази и излъчи отново три мандата, оставайки втора политическа сила за града след ГЕРБ.

Зам.-председателят на Общинския съвет от „Възраждане“ – Николай Костадинов, допълни, че преди няколко седмици местната организация официално е поискала оставката на кмета на община Варна Благомир Коцев. Основна причина е, че той не може да се справи с управлението на общината, което показват и резултатите от последните избори, които отчитат срив в доверието сред гражданите към формацията на ПП-ДБ. Това подлага на съмнение легитимността на избрания Благомир Коцев. Костадинов призова кметът на Варна доброволно да си подаде оставката.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

„Величие” призова Николай Марков да освободи председателското място

Нови трусове във "Величие". Централният съвет на партията призова Николай Марков да освободи председателското място…

преди 8 минути

Румен Радев поздрави Байдън и американския народ за Деня на независимостта на САЩ

Българския президент Румен Радев поздрави Джо Байдън и американския народ по случай Деня на независимостта…

преди 44 минути

Заместник-областните управители на Варна са освободени

Стана ясно, че са освободени от длъжност и двамата заместник-областни управители на Варна Изабела Иванова…

преди 52 минути

Едва на 25 години почина обичан български актьор: Поклон

Едва на 25-годишна възраст почина актьорът Димо Савов. Скръбната вест съобщиха от Държавен куклен театър…

преди един час

Извънредно: Стрелба в столичен квартал. Има убит

Голяма трагедия разтърси София. В кв. "Модерно предградие" е имало стрелба, като има информация за…

преди 2 часа

Обявиха кога може да завърши ремонтът на бул. „Христо Смирненски“ във Варна

ВиК дейностите пред болница „Св. Марина“ приключват през юли, за да започне асфалтирането на бул.…

преди 2 часа