in

Очакват се максимални температури до 39° в България в края на седмицата

Снимка: Pixabay

Според прогнозата на НИМХ в края на седмицата се очаква времето да остане слънчево и горещо.

В следобедните часове на почивната неделя ще се развива купеста облачност, но в по-голямата част от страната ще остава без валежи. Изолирани краткотрайни следобедни превалявания са възможни в планините в Западна България. Главно по Черноморието ще духа до умерен източен вятър, в останалите райони ще бъде почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, по крайбрежието на морето 26°-28°.

В началото на следващата седмица в низините ще се задържи горещо и предимно слънчево, но ще започне понижение на температурите; въздушната маса ще се лабилизира. Купеста облачност ще се развива в понеделник след обяд над планините, от вторник на повече места в Западна и Централна България, а към сряда-четвъртък и в североизточните райони.

Повишава се вероятността за интензивни краткотрайни валежи, с локални значителни количества, гръмотевични бури и градушки. Дневните температури слабо ще се понижат и в четвъртък-петък ще са между 26° и 31°, на места в Горнотракийската низина до 34°-35°. По Черноморието през повечето дни от периода ще остане предимно слънчево, с до умерен източен вятър и температури до 30°. Към петък и там се повишава вероятността за локални следобедни валежи.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/