Категории: България

Хаос в нощния влак София-Бургас: Закъснение от близо 3 часа и пътници, стоящи прави в коридорите

Реклама

Пътуващите с нощния влак по линията София-Бургас са преживели кошмарна нощ. Имало е много правостоящи и дублирани места. Имало три спални вагона, но можело да бъдат отключени единствено от началник влака, а закъснението на влака било голямо.

Десетки хора пътуваха натъпкани в коридора на нощния влак по линията София-Бургас. Композицията пристигнала със закъснение от близо 3 часа. Един от пътниците разказа за случилото се в социалните мрежи, а пред екипа на Нова телевизия допълни, че се е стигнало и до още „приключения” по време на пътуването.

„Качих се във влака от гарата в Пловдив. Беше съобщено, че композицията се движи с близо 3 часа закъснение. Вместо в 1 часа той дойде в 3:40 часа. Влакът престоя на гарата около 20 минути. Още при качването видяхме, че има правостоящи, които пътуват от София”, разказва Георги Божев.

По думите му той и още няколко от пътниците отишли при кондуктора, за да попитат дали може да бъдат настанени някъде и защо няма места. „Намерихме кондукторката и тя ни каза, че има три спални вагона, но те са заключени и само началник влака може да ги отвори. Отидохме при него, но той директно ни каза, че няма да ни пусне вътре. Оказа се, че има и хора с дублирани места”, посочи той.

Някои от пътуващите със запазени места ги отстъпили на по-възрастни хора, за да могат да прекарат по-комфортно нощта, заяви Георги.

В позиция от БДЖ посочват, че: „Влакът е пристигнал на крайната си гара със закъснение от 138 мин., което се дължи на закъснение на други влакове поради извършване на ремонт на железния път, както и на задължителните температурни намаления на скоростта в някои участъци.

„След извършена проверка по сигнала няма индикация за проблеми в системата за билетоиздаване за посочения влак. Следва да се отбележи, че системата не позволява продажбата на едно и също място два пъти. В състава на влака са включени два спални вагона, за които към настоящия момент нямаме информация да са били заключени. По време на пътуване пътници може да бъдат настанявани в тях при наличие на свободни места. В конкретния случай не е имало свободни спални места. Този влак ще бъде увеличен с един вагон от 24.06.2024 г., а от 28.06.2024 г. с два второкласни вагона”, допълват още от БДЖ.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

След пожара: Към МБАЛ “Св. Анна” пренасочват пациентите на поликлиниката във Владиславово

ДКЦ - 3 Варна няма да работи на 7 и 8 юли Причината е възникнал…

преди 6 минути

Внезапно почина лекар-светило за Варна. Поклон (СНИМКА)

На 6 юли 2024 г. внезапно ни напусна многоуважаемият лекар, преподавател, общественик и приятел доц.…

преди 56 минути

Запалена свещ е причина за адския пожар в жилищен блок във Варна

Стана ясно, че двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в жилищен блок в…

преди един час

Вулканът Етна изригна

Стана ясно, че вулканът Етна на италианския остров Сицилия е изригнал. В събота през нощта…

преди 2 часа

Рамадан Аталай обяви ще се разцепи ли ДПС

Сподер Рамадан Атала, дали ще има разцепление в ДПС ще стане ясно от действията на…

преди 2 часа

С какво време започва новата седмица по Черноморието

Утре ще е слънчево, около и след обяд - горещо. Ще продължи да духа слаб,…

преди 2 часа