in

Големи пожари: Пламъци обхванаха близо 21 декара сухи треви край български села (СНИМКИ)

Снимка: ОДМВР-Пазарджик

От пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик съобщават за медия „Нова Варна“, че огнеборците от областта през изминалото денонощие са се отзовали на 11 сигнала за пожар.

От тях 9 са за запалени сухи треви, стърнища и отпадъци. В резултат на това в селата Синитово и Огняново огнената стихия е обхванала близо 21 декара сухи треви. Това е наложило ангажиране на значителен ресурс от огнеборци за потушаването на пожара.

Снимка: ОДМВР-Пазарджик

Служителите на РДПБЗН-Пазарджик припомнят за пореден път, че в сухото и топло време е много рисково и абсолютно забранено паленето на отпадъци, сухи треви, стърнища или на открит огън в гората. Не е за препоръчване и оставянето на запален огън без надзор в частни имоти по време на приготвянето на домашни консерви.

Снимка: ОДМВР-Пазарджик

Пожарникарите призовават гражданите ако станат дори неволни свидетели на пожар, на пушек или дим излизащ от жилище, стопанска постройка, от полето или гората незабавно да подадат сигнал за това на телефон 112. Това ще даде възможност на силите за реагиране да предприемат бързи действия за потушаване на пожара още в самото начало.

Снимка: ОДМВР-Пазарджик

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.